Om Oss


Om Oss

Vi startade det här företaget för att vi älskar vad vi gör! Vi är idag ett ungt företag med lång erfarenhet i branschen som kombinerar hantverk med klättring och säkerhet.

Arbetsmetoden har under de senaste decenniet börjat etablera sig på den Svenska marknaden som ett alternativ till ställningar och liftar för underhållsarbete och inspektioner.

Våra kunder omfattar alla från privata fastighetsägare till stora industriella bolag samt kyrkor och kulturbyggnader.

Vi vill alltid leverera bästa möjliga kvalitet och ser varje uppdrag som en ny utmaning.

Våran erfarenhet kommer framförallt från decennier av anläggningsarbete och skötsel av utemiljö, vårt företag är sammansatt av både landskapsingenjörer och byggnadsarbetare, riggare och montörer. Vi har valt att arbeta brett för att kunna serva kunden i alla lägen därför är vi både anställda och underleverantörer och partners på projekten. Vår filosofi är att kompetensen med god planering hamnar på rätt situation och att ni som kund får bästa möjliga resultat.  

Arbetsmetoden vi använder har många namn, som arbetsklättring, tillkomstteknik, reparbete m.m. men det fackmannamässigt mest korrekta är Rope Access.

Vi har valt att arbeta inom certifieringen SPRAT som är en medlemsstyrd organisation i USA. Standarden på säkerhet är hög och och branschmässigt en av de högst kvalitativa certifieringarna till dags datum. Våra tekniker ligger alla inom nivå ett och två medans våra arbetsledare och entreprenadansvariga innehar certifikat för nivå tre. Vill man läsa mer om SPRAT så gör det här: sprat.org

När det kommer till klättring i träd och framförallt med motorsåg ligger grunden mycket i erfarenhet och internutbildningar. Vi följer dock Säker Skogs standard och är utbildade i nivå A-C för motorsåg. Vill man läsa mer om Säker Skog så gör man det här: Säkerskog.se

Kontakta oss: 
Tel: 031 388 00 72
office@alto.nu